RIDDARNA + TOMMA INTET + CITY MAZE

Riddarna + Tomma Intet + City Maze // Sticky Fingers

Onsdag den 5e juni vankas det lill-lördag av rang då det förutom briljant musik signerad Riddarna och Tomma Intet, även bjuder på röd dag på torsdagen. Triss i vinst om vi får säga det själva!

 

RIDDARNA

Gotlands stoltheter återvänder till Top Floor för att än en gång visa hur man begraver rock, återlivar det; återuppfinner den och gör den vital långt bortom mallar och regler. Ända sedan den självbetitlade debuten släpptes 2011, fram till senaste given "En Annan Tid" från 2017 har trion levererat rockmusik på svenska som pulserar - något som bör och skall upplevas live. Alla som tidigare sett bandet på scen vet vad vi talar om; det är inte för inte som de belönats med Årets Liveakt-utmärkelser under åren. Gör dig själv en tjänst och missa inte denna urladdning till akt live på Sticky Fingers!

 

TOMMA INTET

Det nordiska vemodet gör sig bäst i stämsång - och stämsång gör sig bäst när genrer inte behöver spikas, utan inspiration får flöda fritt, om än genom tydliga kanaler som 60-talets drömpop och 80-talets new wave. Någonstans i den beskrivningen kan man hitta Tomma Intet - och hitta dom bör man, för det är briljant musik signerad medlemmar från b.l.a insomnade The High Hats. Tänk War on Drugs möter Beatles medan Brian Jonestown Massacre delar knark med Beach Boys - Tomma Intet är precis så bra som det ska vara och ni kommer antagligen tycka detsamma efter spelningen den 5e juni!

 

CITY MAZE

Årets rockakt 2019, CITY MAZE, levererar 90-talsinfluerad indierock med tjocka gitarrer, smutsig poppighet, stök och smittsamma refränger. Tänk dig Tim Wheeler och Rivers Cuomo som formtoppsdopade. Där har du det. En recensent skrev att bandets debut-ep LIFESTYLE var ”så makalöst bra att man bara vill vrida upp volymen mer och mer”. Medlemmar från band som Blisterhead, Melody Field’s och The Fume.