Klubb // Psychotic Youth + GLO + Prekariatet

STICKY FINGERS | LÖRDAG 2 FEBRUARI | ÖPPET 21-04
TOP FLOOR ÖPPET

Live på klubben: Psychotic Youth + GLO + Prekariatet

 

 

** DJ Top Floor: .... | Commercial House/Electronisk/Dance/Rnb/Funk/Soul/Hip hop.**
** DJ mellanplan: .... | Rock/Hiphop/Indie/Pop/Soul/Garage/Alternativ. **

 


 

PSYCHOTIC YOUTH
https://www.facebook.com/groups/131047710273260/

 

I 33 år har Psychotic Youth och dess bandledare Jörgen Red Westman levererat högoktanig rock i gränslandet av 60-talets punk och sena 70-talets power pop. Likaså på deras nya album ”21” som redan innan den kom ut fick ledningen på GAFFA att utbrista ”Lyssnar igenom Psychotic Youths nya. Klyschigt att skriva. Men dra mig i lösgruset på en liten pulka. Damn!” (Per Lundberg)

Psychotic Youth slog igenom i slutet av 80-talet med albumet Some Fun (Radium 225.06 Records) och under ett antal år drog de fram genom Europa med sina energifyllda konserter och skivutgivningar. 1999 tog bensinen slut och tanken var tom fram till 2015 då bandets barndomsidol Paul Collins bad om deras support på en turné. Sedan dess har de släppt ett samlingsalbum och ett studioalbum 2017 som följdes av Japan- och Europaturnéer. Några medlemsbyten har det blivit genom åren men idag återfinns originalsättningen från 1985 i bandet, plus nykomlingen Lill-Ulf (kom med 1993).

 

GLO
https://www.facebook.com/GLO-443777172766913/

 

GLO var ett av de allra första punkbanden i Sverige med sin uppstart redan 1977. Eftersom bandet var det yngsta och samtidigt det mest ösiga så fick man mycket stor uppmärksamhet både vid spelningar och i media. 

 

Under punkeran spelande man land och rike runt, släppte två singlar och en LP i lite olika konstellationer, men hela tiden med de tre tongivande grundarna Jazz-Lars, Nät och Svettrullen vid rodret.

 

Nu, efter bara 38 års (!) paus är de tre originalmedlemmarna på gång igen, förstärkta av de nya kompanjonerna: Martin Fabian (Attentat, Rukorna, Terminalpatienten), Gerth Svensson (Straitjacket, Liket Lever, Cortex), Galgen (Svenson, Iron St, Dieter Schöön) och Darko Svarander (Uran GBG, Iron St.)

 

GLO spelar sina tidiga hits blandat med nytt, blytungt material. Dessutom kör man andra låtar från medlemmarna. Så man kanske kan hoppas på att få höra låtar från något av de ovanstående banden.

 

Snart kommer nytt material att släppas på vinyl och stream. GLO lovar att köra en av de absolut tyngsta och ösigaste spelningarna i Sverige i år!

 

PREKARIATET
https://www.facebook.com/prekariatetband/

 

Proggpunk-bandet Prekariatet från Göteborg öppnar sin debut-EP med ett självbetitlat och rakt spår som sätter ton för en sylvass EP. Den fortsätter med både personliga och allmänmänskliga skildringar, inte utan en samhällskritisk touch både mellan och mitt i raderna. Den färska EPn är producerad av ingen mindre än Pär Larsson från En Svensk Tiger.