Klubb // Laser & Bas + Support: Ennui

LASER & BAS

https://www.facebook.com/Laserochbas/

 

Laser & bas har mer eller mindre geniförklarats sedan debutalbumet "Avancerad magi" släpptes 2015. Bland annat har Musikguiden i P3 kallat dem för en “indiesupergrupp” – Carl Johan Lundgren har tidigare frontat den numera k-märkta gruppen Vit Päls. Flera kritiker menar att de tillhör landets mest intressanta akter.

 

Otaliga timmar har spenderats i Olas minimala studio. Som vanligt spelade Ola Johansson alla instrument. Carl Johan Lundgren skrev alla texter. Upptäckarlusten skapar en ny liten popfest i varje låt på skivan. De träffsäkra texterna om vardagsrealism kombineras med starkt medryckande musik. Med nya skivan fortsätter Laser & Bas att profilera sig med sin egenhet och gripa tag i lyssnaren med en blandning av förnuft och känsla.

 

Support: ENNUI

https://www.facebook.com/Ennui/

 

Ennui - vanlig popmusik, helt vanlig kultur för just dig, tygkassebärande humaniorastudent.
Eller kanske dig, tatuerade majornapappan.
Det är gitarr, det är bas, det är trummor, det är liv, det är svett och en scen.  
Kort sagt, Ennui är tillgängligt och svåråtkomligt, ett ögonblick i evigheten, en evighet i ett ögonblick. Vanliga känslor, förpackade i den renaste och mest ultimata konstformen - music. Upplev dem live, stå med armarna i kors, rör försiktigt på huvudet, applådera, gå hem.

Med den nysläppta singeln Ebba i bagaget och fler singelsläpp i pipan är Ennui mer på gång än någonsin förut.