Klubb // Sturm Café, Seadrake, Vogon Poetry, Uncreated

STICKY FINGERS | FREDAG 14 SEPT | ÖPPET 20-03
Live: Sturm Café, Seadrake, Vogon Poetry, Uncreated

 

Uteserveringen öppen!

Sticky Fingers uteservering The Porch! har öppet och erbjuder top-notch burgare för den hungriga och en generös bar för den törstiga. 
The Porch! har öppet från torsdag-lördag.
Puss och Kram!

 

GLADA PRISER PÅ MAT & DRYCK FRAM TILL KL 21
Stor öl 38:- / Cider 38:- / Glas vin 38:- / Kvällens Burgare 99:-

 


 

Spelordningen för kvällen!

21:00 Uncreated

22:00 Vogon Poetry

23:00 Seadrake

00:00 Sturm Café

 

 

STURM CAFÉ

 

Det var i Gävle 2001 som Jonatan Löfstedt and Gustav Jansson började göra musik tillsammans och Sturm Café växte fram. Inspirerade av den tidiga EBM/industri-scenen har de sedan dess utvecklat ett distinktivt sound. Musiken kan beskrivas som basdriven EBM med en touch av Neue Deutsche Welle. Tveklöst kommer vi att få uppleva hitlåtar som Stiefelfabrik, Koka Kola Freiheit och Scheissnormal!

 

SEADRAKE

 

Seadrake är en synthpop supergrupp bestående av sångaren Hilton Theissen (Akanoid, Dark Millennium), maskintrollkarlen Mathias Thürk (Minerve) och basist / keyboardist Rickard Gunnarsson (Lowe, Statemachine). Bandmedlemmarna möttes på autobahn under olika turnéer, spelade ihop eller samarbetade med remixer och deras delade önskan om musik ledde till grundandet av Seadrake.

De kommer från olika länder och kontinenter (Hilton växer upp i Sydafrika, Rickard i Sverige och Mathias i DDR/Östtyskland) med band som Depeche Mode, ABBA och Motörhead och NIN, Celldweller och Scott Walker, fann de gemensam mark i mörk electropop och Seadrake.

 

Det efterlängtade första albumet "Isola" släpptes den 27 april 2018.

 

VOGON POETRY

 

Mörka och fängslande Vogon Poetry tar dig in i ett landskap av lynniga melodier och dystra låttexter. Var förberedd på en resa tillbaks till 80-talet med en twist av modernt sound.

Vogon Poetry har släppt två fullängdare, ett remixalbum och ett par singlar. Den senate Det senaste släppet av "The Dented Stories" som faktiskt egentligen är "The Perfect Stories" men remixad av 18 olika band från över hela världen. De har även släppt "Mourn", en hyllnings cover till Apoptygma Berzerk.

 

 

UNCREATED

 

Uncreated är för närvarande ett solo-projekt bestående av Patrik Hansson från svenska synthpop-gruppen Vanguard. Musiken kan närmast liknas vid en blandning av futurepop och synthpop med en del mörkare inslag. 
Patrik startade göra musik redan i början på 90-talet och musiken var till en början väldigt influerad av grupper som Depeche Mode och Erasure. Numer kan man höra influenser från en stor del av den alternativa elektroniska scenen.