Klubb // Despite + Letters From The Colony

STICKY FINGERS | FREDAG 24 AUGUSTI | ÖPPET 19-03
Live : Despite, Letters From The Colony

 

Uteserveringen öppen!
Sticky Fingers uteservering The Porch är öppen och erbjuder top-notch burgare för den hungriga och en generös bar för den törstiga.

 

GLADA PRISER PÅ MAT & DRYCK FRAM TILL KL 22
Stor öl 38:- / Cider 38:- / Glas vin 38:- / Kvällens Burgare 99:-

 

** DJ: Anton | Rock/Hiphop/Indie/Pop/Soul/Garage/Alternativ. **

 

 

DESPITE

I Despite är bekymmer och besvär en lika viktig ingrediens som de 27 strängarna man fördelar mellan bandets medlemmar. Bandet har under de senaste fem åren genomgått ett flertal medlemsbyten och omständigheter sätter gång på gång käppar i hjulen för turnéer. Bandet verkar ha en penchant för bekymmer, men också en fallenhet för att skapa något slagkraftigt med hjälp av det.

2016 släppte Despite fullängdaren ”Synergi”, med vilken bandet lyckades få topplaceringar i listor på den amerikanska och välrenommerade radiostationen Sirius XM, goda recensioner och en danse macabre med skivbolag. Despite har visat att formeln ilska och metal enbart kan leda till något gott.

Trots en tid av lågmäld närvaro har bandets lyssnarskara vuxit stadigt och med nytt material i sikte drar maskineriet igång på nytt. Nya krafter väcks - framför allt av onda och blondtuperade krafter i väst. Sedan senaste släppet 2016 har mycket hänt och nya källor till ilska har tillkommit. Despite må ha varit tystlåtna under en tid, men på Sticky Fingers är det dags att åter skrika ut missnöjet över den riktning världen har tagit.

 

 

LETTERS FROM THE COLONY

Letters From The Colony från Borlänge grundades 2010 och har sedan dess strävat efter att vara nyskapande inom den redan mättade metal-marknaden; att ha precis rätt mängd progressivitet för att väcka nyfikenheten hos den traditionella hårdrockaren. Förra året skrev bandet på med det tyska skivbolaget Nuclear Blast och släppte nyligen debutalbumet Vignette. Releasen är resultatet av bandets hårda arbete de senaste 7 åren.