NEW MODEL ARMY + SUPPORT MARTIN PRAHL’S SKELTER WHEEL

DETTA ÄR ETT SEPARAT GIG PÅ TOP FLOOR MELLAN 20-00
KLUBBEN PÅ MELLANPLAN ÄR ÖPPEN MELLAN 19-02 ( Fri entre)

 

NEW MODEL ARMY

New Model Army är tillbaka med albumet Winter. Och kommer till Stockholm och Göteborg i mars 2017.

New Model Army bildades redan 1980 i Bradford, England. De har konstant vägrat låta sig placeras i något fack och kallats goth, post-punk, folk. punk och en massa andra epitet. Trots det och att de aldrig haft någon riktig hit har de byggt upp en massiv fanbase, och alltid varit nära idealen, vid sidan av de kommersiella strömningarna. 

 

I augusti 2016 släppte de albumet Winter, deras 14:e i ordningen. Albumet är något mer dämpat, utsatt och emotionellt än det förra ”Between Dog and Wolf” och texterna kretsar kring människor i utsatta situationer.

I vanlig ordning står Justin Sullivans kraftfulla men samtidigt nakna stämma i fokus. Låtarna följer klassiskt New Model Army mönster, med mullrande pukor, aggressiva gitarrer och distade partier, men också med en hel del lågmälda och känslofulla akustiska låtar.  

 

Turnén kring Winter började redan i höst och tar ny fart under våren, med tre stopp i Sverige. Stockholm 22 mars, Göteborg 23 mars och Malmö 25 mars. 

 

MARTIN PRAHL’S SKELTER WHEEL (SE)
Martin Prahls tidlösa och själfulla rockmusik har blivit rosad av såväl fans som kritiker vilket lett till att Prahl och bandet Skelter Wheel bland annat spelat på Sweden Rock Festival och Beautiful Days (UK) samt turnerat med The Levellers i två omgångar. Danska Politiken har utnämnt honom till Sveriges kommande stjärna och musiktidningen Sonic avslutade sin senaste recension med orden ”en uppriktighet och självkänsla som är remarkabel”. Under 2017 utkommer Prahl’s fjärde album och i samband med att första singeln släpps gästar Martin Prahl’s Skelter Wheel Sticky Fingers som support till New Model Army.

Länk till video: https://www.youtube.com/watch?v=dJdopm1PuJ8

Spotify: spotify:artist:5IvSLCqwr7E95rcTYn8OOC

www.martinprahl.com