FREEDOM CALL + SUPPORT

Världens gladaste metalband är tillbaka med ett nytt album och en ny turné!

De tyska power metal-veteranerna Freedom Call Official släpper i november sitt nionde studioalbum. Albumet som är bandets första med nytt material sedan ”Beyond” (2014) har fått namnet ”Master of light” och är enligt rapporter fyllt av melodier som speglar den välkända optimismen och livsglädjen hos Freedom Call. Och nu är det så dags för Sverige att få besök av kvartetten från Nürnberg igen. Efter en lång, dyster vinter bjuder Freedom Call in till spelningar när de i början av mars besöker Sverige för att sprida glädje och ljus och sätta ett leende på de svenska metalfansens läppar. 

De får sällskap av inte mindre än två lovande svenska powermetalband

 

SHADOWQUEST
Shadowquest har med medlemmar från bl.a Masterplan, Bloodbound, Dionysus, Shining, Witherscape and Saint Deamon. Melodiös metal i samma anda som Helloween och Judas Priest. Ett av de nyare svenska banden som håller metalfanan högt!

 

VEONITY
Veonity har sedan bandet bildades 2013 haft en tydlig vision om att spela power metal och inget annat. I början av 2015 kom debut plattan ”Gladiator’s Tale” och i år den 23 september släppte Veonity sitt andra studioalbum. Albumet, som bär titeln ”Into The Void”, spelades in och mixades av Ronny Milianowicz (Shadowquest, ex Dionysus) och släpptes av det amerikanska bolaget Sliptrick Records.