KLUBB / Ramones Mania/10 East 23rd Street

STICKY FINGERS | LÖRDAG 18 FEBRUARI
ÖPPET 21-04 | HAPPY HOUR 21-22  | TOP FLOOR ÖPPET

 
Live på klubbscenen: Ramones Mania/10 East 23rd Street

 

Passa på och prova våra smarriga burgare

Helgens tips: THE BEAST  
180 gr Högrev, bacon, pepperjackost, tomat, rödlök, isbergssallad, Jalapenos, chipotledressing.
serveras med pommes, coleslaw och saltgurka.
 
GLADA PRISER PÅ MAT & DRYCK FRAM TILL KL 22
Stor öl 36:- / Cider 36:- / Glas vin 36:- / Kvällens Burgare 99:-

 


** DJ Top Floor: K. Littke | Commercial House/Electronisk/Dance/Rnb/Funk/Soul/Hip hop.**
** DJ mellanplan: Wallin | Rock/Indie/Pop/Soul/Garage/Alternativ. **
** Nedre baren: Jocke PF | Öl/Drinkar & Hårdrock. **

Live på klubbscenen

Ramones Mania/10 East 23rd Street  –Tribute to dirty old New York

 

RAMONES MANIA – A tribute to The Ramones

Det har hunnit passera 20 år sedan ett av världens mest unika band kastade in handduken. Sedan dess har samtliga originalmedlemmar gått hädan. En återförening är därmed inte att hoppas på. 
Därför har några av Göteborgs mer välmeriterade punk- och rockmusiker gått tillsammans för att bilda hyllningsbandet Ramones Mania. 
Fokus under kvällen ligger på den ikoniska gruppens 70-talskatalog där bubbelgumpop, snabb fyrtakt och idel downstrokes skapade en egensinnig mix av oförglömliga och trallvänliga refränger. Allt detta toppades med texter hämtade direkt från New Yorks rännsten samt ett minst sagt stilbildande bildspråk – allting så minimalistiskt paketerat som möjligt. De korta tvåminuterslåtarna är geniala i sin enkelhet. 
Redan för 15 år sedan härjade gitarristen Anders Iwers (Dark Tranquillity, Tiamat, Ceremonial Oath, ex-Avatarium) och basisten Carl Linnaeus (City Saints) runt på Göteborgs klubbar med ett hyllningsband till Ramones. Nu är det dags igen, denna gång tillsammans med trummisen Jonsson (ex-Perkele) och sångaren Stefan Johansson (City Saints). 
Hey ho! Let’s go!

 

10 EAST 23RD STREET – A tribute to the early years of Kiss
Följ med på en tidsresa till det smutsiga gamla New York. Året är 1972 och uppe i ett loft på 10 East 23rd Street inleder några killar en karriär som kommer att hålla i sig än till denna dag. Med riff influerade av Mountain, attityd hämtad från Slade och en image inspirerad av Alice Cooper mejslar Kiss på denna adress fram sin egen nisch. Det låter rått, ruffigt och svängigt.
År 2016, i samband med en av sina föreläsningar om bandet, jammar Alex Bergdahl (podcasten Alex Room Service) och Carl Linnaeus (författare till ”Kiss – Den osminkade sanningen”) med sångaren och gitarristen Jimmie Rudolfsson. Låtarna som framförs sitter omedelbart som gjutna, trots att trion aldrig tidigare spelat tillsammans. Efter gruppens bejublade jungfruspelning i höstas har 10 East 23rd Street nu utvecklats till en kvartett med Niclas Lidholt som sologitarrist.
10 East 23rd Street är inte som andra hyllningsakter till Kiss. Setlistan utgörs uteslutande av de mer udda låtarna från de tre första plattorna – ”Kiss” (1974), ”Hotter Than Hell” (1974) och ”Dressed To Kill” (1975). Det är en imponerande albumtriss där skitig, larmig och melodiös hårdrock utgör essensen av vad vi i dag känner till som ”the hottest band in the world”.

 

https://www.facebook.com/events/1299654173430912/